Sicilia

 
data 16/03/2023 - 22/03/2023
Oferta speciala
 
489
persoana

16/03/2023 Decolare din Bucuresti la ora 08:45 si sosire in Catania la ora 10:10. Ne deplasam prin Catania, al doilea oras ca marime din Sicilia si printre cele mai mari zece orase din Italia. Este situat pe coasta de est a Siciliei, la baza vulcanului activ, Muntele Etna, si are vedere la Marea Ionica. Este capitala regiunii cu 58 de municipii cunoscuta sub numele de Zona Metropolitana Catania.

Catania a fost fondata în secolul al VIII-lea î.Hr. de grecii chalcidieni. In secolul al XIV-lea si în perioada Renasterii, Catania a fost unul dintre cele mai importante centre culturale, artistice si politice ale Italiei. Aici a fost fondata prima universitate din Sicilia, in anul 1434. A fost casa natala sau de adoptie a unora dintre cei mai faimosi artisti si scriitori ai Italiei, inclusiv compozitorii Vincenzo Bellini si Giovanni Pacini si scriitorii Giovanni Verga, Luigi Capuana, Federico De Roberto si Nino Martoglio.

Catania este astazi centrul industrial, logistic si comercial al Siciliei. Orasul vechi prezinta o arhitectura exuberanta in stil baroc tarziu, si este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Obiectivele principale ale orasu;ui Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Piata de Peste, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman.

17/03/2023 Azi vom face doua vizite importante: Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunsocut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, unde vom vizita celebrul teatrul grecesc. Dupa amiaza ne deplasam la Siracusa. Siracusa, un oras infiintat in anul 733 î.C. de colonisti greci din Corint, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 î.C.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Vom putea admira: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul..

18/03/2023 – 20/03/2023 Palermo. Trei zile vom petrece la Palermo, cel mai mare oras al Siciliei si cel mai fascinant: un muzeu in aer liber unde palatele, catedralele, bisericile vechi de minim 500 de ani abunda la tot pasul, insa si unde atmosfera mediteraneana este la ea acasa: oameni emotivi, galagiosi care canta si danseaza pe strada si unde la terase grupurile vesele sunt de minim 10 persoane. Catre Palermo ne deplasam cu trenul. Fenician la origine, fortareata cartagineza in perioada greceasca (Panormos: port peste tot), orașul a fost cucerit de romani în timpul primului razboi punic (245 î.Hr.). Asediat și cucerit de Genseric, Odoacru și Teodoric, s-a aflat sub suzeranitatea Bizantului din 535 pana la cucerirea sa de catre populație din Africa Nordica în 831. Capitala de emirat (948), comparabilă cu cele mai mari orașe ale lumii musulmane, a trecut la normanzi în 1072. In secolele XI-XII a devenit un centru cultural de prima importanta si punct de intalnire al culturilor araba, iudaica si crestina, urmate de dominatia aragoneza, spaniola (sec. XVI) și a Bourbonilor din Neapole (din 1736) fac din acest oras un mozaic cultural impresionant. Participant la miscarile din 1820 și 1848, orașul a fost eliberat de catre Garibaldi și a facut parte (începând din 1860) din nou creatul stat italian. Monumente

20-22/03/2023: Retur in Catania. Continuarea vizitarii orasului + shopping.

22/03/2023 la 06:00 deplasare la aeroport pentru zborul W6 3152 care decoleaza la 09:15 din Catania si ajunge la 12:30 in Bucuresti.

Pretul include:

- 3 nopti de cazare in Catania (la vila sau hotel minim 2 stele)

- 3 nopti cazare in Palermo (la vila sau hotel minim 2 stele)

- Bilet avion Bucuresti Catania Bucuresti + bagaj mic de mana + bagaj mare de mana + prioritate

- Deplasare Catania – Palermo - Catania

- ghid insotitor din Romania.

Pretul nu include:

- Transfer aeroport – cazare – aeroport – 20 euro/persoana

- Deplasare la Taormina, Siracuza (50 euro/persoana)

- Excursie optionala la Monreale (25 euro/persoana)

- Mancarea (fiecare mananca unde crede de cuviinta, dar ghidul va face recomandari)

- ghizi locali (optional – doar daca grupul considera insuficiente informatiile ghidului insotitor)

- Intrarile la obiectivele turistice

Nu rata oferta noastra speciala

You must agree to the conditions for processing your personal data.