Ziua 1
Bacau - Brasov - Budapesta (850 km) Ora 04:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal, spre Budapesta pe traseul Bacau - Brasov - Arad - Budapesta. Sosire in cursul dupa amiezii in capitala Ungariei: scurt tur de oras: Parlamentul, Basilica Sf. Stefan, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas. Seara va propunem o minunata Croaziera pe Dunare, cu cina inclusa (40 Euro/persoana). Cazare hotel 3* Budapesta.

Ziua 2
Budapesta - Ljubliana - Venezia (700 km) Mic dejun. Ne luam la revedere de la frumoasa capitala si pornim spre Ljubjiana. Ne plimbam printr-un oras verde, linistit si vizitam Castelul Ljubjiana, situat pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Tur de oras cu autocarul in care vedem Podul Triplu, ce leaga orasul medieval de cel modern, Podul Dragonului si Catedrala. Dupa servirea mesei, continuam deplasarea spre Italia, unde poposim in Mestre, cochetul orasel invecinat Veneziei. Sosire in cursul serii. Cazare hotel 3* Mestre.

Ziua 3
Venezia - vizitare Mic dejun. Vizitam Venetia, care a fost declarata, in 1979, patrimoniu al umanitatii de catre UNESCO. Stradutele si canalele sunt animate de veselia tipica a italienilor, iar noi ne indreptam spre Piata San Marco imbarcandu-ne intr-o croaziera la bordul unui vaporetto care ne poarta lin pana in centrul orasului, singura modalitate de a ajunge aici. Desi poate nu ai mai fost aici, suntem siguri ca ai o senzatie puternica de deja-vu. Imaginile cu Piata San Marco, cel mai frumos salon din Europa dupa spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Venetia, dar acum ai sansa sa vezi si sa simti energia incredibila a acestui loc... muzica, porumbei, arta. La cativa pasi se afla Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinta, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete si a Curtii de Justitie, dar si a inchisorilor municipale si a multor institutii administrative. Aflandu-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne incanta cu arhitectura sa impresionanta care ne duce cu gandul la oamenii puternici care au condus, de aici, orasul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care si- a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux si suferinta. Puntea uneste Palatul de inchisoarea in care erau abandonati detinutii. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare hotel 3* Mestre.

Ziua 4
Venezia - zi libera pentru vizite individuale Mic dejun. Timp liber pentru vizita individuala in minunatul oras. Recomandam croaziera cu vaporetto pe insulele Murano - Burano. Burano este o alta insula care face parte din laguna Venetiei. Una dintre cele mai frumoase si mai cunoscute, situata la 7 km nord de Venetia. Atrage o multime de turisti in orice sezon prin renumele pe care si l-a format de-a lungul timpului, care consta in traditia foarte veche de sute de ani de a lucra manual dantele, prin explozia de culori cu care sunt zugravite casele din insula si prin aerul boem si atmosfera calma si linistita. Murano - sau capitala mondiala a sticlei: renumele insulei a crescut datorita faptului ca aici se produce celebra sticla de Murano, cunoscuta in intreaga lume pentru calitatile sale. Excursia dureaza circa 3 ore. Dupa-amiaza va propunem servirea unei cafele italienesti in Piata San Marco, unde muzica va incanta de dimineata pana seara. Cazare hotel 3* Mestre.

Ziua 5
Venezia - Verona - Lacul Garda Mic dejun. Timp liber in Venezia sau excursie optionala la Verona si Lacul Garda. Plecam dimineata spre Verona, capitala dragostei. Povestea Julietei si a lui Romeo si-a pus amprenta asupra acestui oras pentru totdeauna. Asa ca pornim cu sufletul deschis spre iubire in acest oras adorat de turisti pentru tumultul sau arhitectonic, culinar si pentru posibilitatea de a vedea arta la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo isi declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uitam ca legenda celor doi indragostiti a luat nastere din condeiul lui William Shakespeare si ne lasam purtati de poveste. In curtea casei cu balconul, se afla o statuie de bronz a Julietei. Se spune ca daca o atingi, vei avea noroc in dragoste. Iesim din atmosfera romantica si ne avantam spre Arena - Amfiteatrul din Verona, al treilea ca marime din Imperiul Roman dupa Capus de langa Neapole si Colosseum din Roma. Grandoarea sa este azi pusa in slujba artelor (opera, teatru, balet). In trecut, insa, amfiteatrul a fost scena sangeroasa a luptelor intre gladiatori. Plecand de la Arena mergem pe strada pietonala Via Mazzini, una dintre primele din oras care au magazine. Aceasta ne conduce la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman si centrul istoric al orasului. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Aici se inalta Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti si Palazzo di Sacligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri, apoi insusit de guvernatorul venetian al orasului. Timp liber pentru cumparaturi. Dupa-amiaza ne deplasam spre Sirmione, celebrul orasel de pe malul Lacului Garda, unde ne intampina o priveliste desprinsa din rai. Lac alpin, format prin topirea ghetarilor, est cel mai mare lac din peninsula, avand o circumferinta de 144 km. Cladirile vechi din Sirmione, Biserica Santa Maria Maggiore, Biserica San Petro, piazettele si panoramele superbe asupra lacului creeaza un taram de poveste care va ramane intiparit in mintea noastra. Incheiem excursia cu celebrul Castel Scaligera, o fortareata cu ziduri inalte, situata chiar pe malul lacului si care pare sa pazeasca frumusetile dimprejur. Sosire spre seara la Mestre. Cazare hotel 3* Mestre.

Ziua 6
Venezia - Zagreb - Belgrad (760 km) Mic dejun. Parasim Italia si ale ei frumuseti si ne indreptam spre Zagreb. Situat in nordul Croatiei, acesta a rezistat eroic atacurilor turcesti dar si cutremurului devastator din 1880. Incercarile traite de-a lungul timpului se vad, azi, in Zagreb, in doua moduri. Bisericile luxuriante si manastirile arata credinta puternica in Dumnezeu. Pe de alta parte, palatele, parcurile si aria comerciala arata ca in Zagreb oamenii stiu sa se bucure de viata! In vizita noastra, vedem ambele pespective: cea spirituala, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domina Piata Kaptol cu turnurile sale ce vegheaza orasul inca din secolul al XIII-lea, dar si partea moderna, vibranta pe care o simti in Piata Centrala Zrinjevac - numita oficial Trg Nikole Subica Zrinskog. In Tunelul Gric, care leaga strazile Mesnicka si Radiceva, construit in 1943, a fost folosit ca adapost in timpul raidurilor aeriene in al II-lea razboi mondial. Calatorim spre Belgrad. Tur de oras cu autocar si pietonal: Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic si transformat de romani intr-un centru de aparare la granita imperiului. Cetatea se afla in Parcul Kalemegdan, un spatiu ce se intinde pana la malurile Dunarii si ale Raului Sava. In jurul cetatii, la distanta de cativa pasi zarim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fantana Romana, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturala, Monumentul Recunostintei Franceze, Poarta Vidin si Turnul cu Ceas. Iesim din Kalemegdan pe artera pietonala Kneaz Mihajlov, faimoasa pentru cafenelele si magazinele foarte en vogue. Aici gasim un oras vibrant, plin de viata si istorie, cu edificii civile in stil neoclasic sau baroc ce poarta amprenta Habsburgica de sec. XIX. Dupa ce ajungem in Piata Republicii, intram in Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele si carciumi unde odinoara isi faceau veacul scriitori, artisti si actori la sfarsitul secolului XIX. Lasam in urma cetatea si facem o scurta oprire la Catedrala Ortodoxa Arhanghelul Mihail, construita la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, in 1837. Ne continuam vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunatoare catedrala ortodoxa din Balcani, incendiata de catre turci in 1595 si reconstruita in secolul XIX. Cazare hotel 3* Belgrad.

Ziua 7
Belgrad - Bacau (750 km) Mic dejun. Reluam vizitarea Belgradului. Ne indreptam spre casa incarcati de amintiri frumoase si, de ce nu, cu noi prietenii legate de-a lungul excursiei, dar nu inainte de a face un scurt popas la Cazanele Dunarii. Sosire in Bacau in functie de trafic si formalitatile vamale.


50 EURO reducere pentru plata integrala pana la 09.05.2024

Pret: 519 EURO
Supliment camera single: 150 EURO

IMBARCARE DIN Bacau

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 6 nopti cazare cu mic dejun
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Vaporetto in Venezia
- Transportul local (metrou sau autobuz)
- Asigurarea medicala & storno (recomandata)
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE (tarifele pot suferi modificari)
- Verona & Lacul Garda: 50 Euro/pers.
- Murano & Burano: 45 Euro/pers.
- Croaziera pe Dunare in Budapesta: 45 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Budapesta
Transport Autocar Belgrad - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre VENETIA & VERONA, 7 zile, Toate locatiile, Serbia

Verifica tarife si disponibilitate